Bayburt Doğal Taş Sektörünün Geleceği

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan ''Bayburt Doğal Taş Sektörünün Geleceği Parlak

Bayburt Doğal Taş Sektörünün Geleceği
Bayburt Doğal Taş Sektörünün Geleceği

Bayburt Doğal taş Üretim ve Pazarlama Destek Merkezi Projesinin hayata geçirilmesi için Bayburt Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

''Bayburt doğal taş sektörünün geleceği parlak'' ve kesinlikle Bayburt’un geleceğinin projesidir açıklamasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Babacan, yaptığı açıklamada;'' Proje ihale aşaması başlamış olup 2013 yılı ikinci çeyreğinde temel atılması planlanmaktadır.''

Babacan (OSB),Proje Koordinatörü Muharrem Pekmezci ile birlikte Organize Sanayi Bölgesindeki çalışmaları yerinde inceleyerek yaptığı açıklamada;''2009 yılında Bayburt İl Özel İdaresi olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı IPA Birimine Sunulan proje tanımlama dokümanının kabul edilmesinden sonra 1 Şubat 2012 tarihinde Operasyonel anlaşması imzalanan ''Natural Stone Manufacturing and Marketing Support Centre in Bayburt'' ( Bayburt Doğaltaş Üretim ve Pazarlama Destek Merkezi ) projesi, kar amacı gütmeyen Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, Bayburt Belediyesi, Bayburt İl Özel İdaresi tarafından kurulan BAY-MAD-TAR Şirketi tarafından işletilecektir.  

Proje sahasının hafriyat işleri İl Özel İdaresi tarafından yapılmaktadır. Halen devam etmekte olan hafriyat çalışmaları ocak ayı içerisinde tamamlanacaktır. Proje ihale aşaması başlamış olup 2013 yılı ikinci çeyreğinde temel atılması planlanmaktadır.

-''Doğal Taş Ocaklarımız daha az fireyle, verimli ve daha çok ürün elde edeceklerdir''

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Babacan;''Projenin adından da anlaşılacağı üzere proje ilimizdeki doğal taş ocak ve atölye işletmelerinin çağımız teknolojisine uygun daha az fire ile çalışan, verimli, kapasitesi yüksek işletmeler olması yönünde adımlar atmasını sağlayacaktır. Proje kapsamında sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman problemlerine de cevap bulunacaktır. Bunun yanı sıra yaklaşık 10.000 m2 kaplı alana sahip tesis içerisinde sektördeki işletmelerimizin kullanımına açık katrak makinesi, monolama, plaka cila ve silim hattı, epoksi dolgu hattı, su jeti,5+1 kafa CNC tezgâh gibi birçok makine yer alacaktır.

Ayrıca ocak işletmelerimize fizibilite aşamasında destek olunabilmesi için sondaj makinesi de proje kapsamına alınmıştır. Tesis bünyesinde yer alan pazarlama departmanı işletmelerin yeni pazarlar bulması ve gerekli belgelendirmelerin (TSE–ISO–CE) yapılabilmesi için uzman kadrosu ile hizmet verecektir.

Sadece Bayburt taşı değil yöremize has her türlü doğal taşın(Mermer, traverten, Tüf) ekonomiye kazandırılması için elimizden gelen tüm çabayı sarf ettiğimizi kamuoyuyla paylaşırız.''